Scroll to top

(Senior) Tax Manager

Dutch Desk | Beijing

Positie

Als (Senior) Tax Manager maak je deel uit van de Dutch Tax Desk bestaande uit 4 personen. Er wordt zowel nauw samengewerkt met de Chinese collega’s maar ook met Nederlandse en Europese collega’s. De Dutch desk is eveneens een onderdeel van de Nederlandse internationale praktijk. Als Manager bedien je zelfstandig en samen met het team Chinese klanten op het gebied van Internationale VPB. Je bouwt relaties op met de klant en managet de portefeuille. De Chinese clienten zijn bedrijven die in de Fortune 500 staan, variërend van staats bedrijven tot privately owned en PE’s en van olie en gas bedrijven, tot TMT en Tech bedrijven. Je zal dus naast fiscaal inhoudelijk ook commercieel en klantgericht bezig zijn.

Meer specifiek bestaan de werkzaamheden uit:

  • Adviseren over Nederlands fiscaal recht aan Chinese klanten die willen investeren in Nederland. De projecten variëren qua fiscale inhoud, bijvoorbeeld transaction tax, international tax structuring, maar ook business model structuring. Dit betekent een adviesrol ten aanzien van de Vpb maar daarnaast heb je ook een coördinerende rol ten aanzien van BTW en TP (outbound).
  • Adviseren van Nederlandse bedrijven met het opzetten van hun investeringen in China en/of begeleiden van tax audits in China (inbound).
  • Geven van presentaties op externe seminars en interne trainingen aan collega’s binnen China, incl. Taiwan, events organiseren, reizen binnen China naar andere kantoren om cliënten en collega’s te ontmoeten, onderhouden van relaties
  • Samenwerken met andere tax desks in Azië en met collega’s in China, Europa en in Nederland.

Kandidaat

Je vindt het in eerste plaats  leuk en interessant om een uitzending te doen en deel uit te maken van een andere cultuur in een van de meest dynamische groeimarkten ter wereld. Daarnaast zal je ook binnen de regio de mogelijkheid hebben te reizen (o.a. Taiwan, Shanghai, Shenzhen). Je bent een ervaren fiscalist, analytisch sterk, inventief en resultaat gedreven. Je levert kwalitatief hoogwaardig werk en beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.

  • Afgeronde WO opleiding fiscaal recht of fiscale economie.
  • Voltooide opleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)
  • Tussen de 4 en 10 jaar ervaring in de internationale fiscale adviespraktijk
  • Vloeiend in de Engelse taal, zowel in woord als geschrift
  • Kennis van de Chinese taal is een grote pre

Werkgever

Voor een grote Belastingadvies en Accounting firm zijn wij op zoek naar een ervaren Nederlandse fiscalist (manager/senior manager niveau) die het leuk vindt om minimaal 2 jaar in Beijing te werken voor de Dutch / European Tax desk in een uitdagende internationale praktijk.

Reageer op deze baan

Ben je geïnteresseerd in dit avontuur en op zoek naar een boeiende en leerzame buitenland ervaring en wil je meer weten neem dan contact op met Rogier Ploeger.

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 1884 1557

 rogier.ploeger@theresource.nl

Deel deze vacature