Scroll to top

Tax Interim

Een tijdelijke oplossing nodig? Onze interim tax managers kun je op flexibele basis inzetten. Dit zijn ervaren specialisten op het gebied van vennootschapsbelasting, transfer pricing, loonbelasting en tax in control. Daarnaast hebben we specialisten die zich richten op BTW, tax reporting en tax compliance.

Tax Interim

Werkwijze

The Resource richt zich op het fiscale werkveld. Al onze medewerkers en partners hebben dan ook een achtergrond in de fiscaliteit. Zo helpen we je om snel de juiste interim invulling te vinden.

Onze bewezen aanpak zorgt voor een grondig proces en een concurrerend tarief. Bij de interim-procedure kennen we de volgende fasen:

Opdrachtdefinitie

Wij bespreken de aard van de opdracht of het project met je en formuleren het profiel van de gezochte professional.

Selectie van kandidaten

Wij selecteren interim fiscalisten die beschikbaar zijn, over relevante werkervaring beschikken en qua tariefstelling binnen het budget passen.

Binnen dagen stellen we kandidaten voor

Meestal kunnen wij al binnen enkele dagen een aantal interim fiscalisten voorstellen. We verstrekken de cv’s en een korte beschrijving met vermelding van het tarief – dit is afhankelijk van de duur van de opdracht en zijn of haar werkervaring. Waar mogelijk stellen we meerdere kandidaten voor, zodat je kunt kiezen welke kandidaat het best bij jouw situatie past.

Kennismaking van kandidaat met klant

Natuurlijk heb je een uitgebreid kennismakingsgesprek met de best passende kandidaat of kandidaten.

Opstellen en tekenen van contracten

Nadat je een keuze voor een interim fiscalist hebt gemaakt, gaan we over tot het opstellen en tekenen van de contracten. En houden we tijdens het project contact, zodat we weten of alles naar tevredenheid verloopt en of er een eventuele verlenging van de opdracht nodig is.

Wij hebben zelf fiscalisten in dienst die we inzetten op projecten. Het zijn veelal mensen die ervaring hebben opgedaan bij de grote kantoren en die daarna als in-house fiscalist werkzaam zijn geweest. Daarnaast hebben we langdurige relaties met een grote groep interim professionals (zzp-ers) die we regelmatig op projecten inzetten.

De interim fiscalisten hebben een bredere allround tax achtergrond, zoals tax managers of tax directors, of hebben meer specialistische kennis en ervaring, bijvoorbeeld op het gebied van tax accounting, tax technologie, BTW, loonheffingen, tax compliance of transfer pricing.

Al onze interim fiscalisten zijn betrokken bij hun projecten, praktisch ingesteld en krijgen ondersteuning vanuit The Resource. Zo ben je verzekerd van een fiscalist die up-to-date is en die direct toegevoegde waarde levert.

Tax Interim

Specialismen

01

Interim Tax Management

Een tijdelijke oplossing nodig? Onze interim tax managers helpen je op flexibele basis. Onze interim fiscalisten ondersteunen fiscale of financiële afdelingen bij tijdelijk verhoogde werkdruk of incidentele onderbezetting, zoals zwangerschapsverlof.

02

Tax in Control

The Resource biedt projectmatige ondersteuning door ervaren specialisten bij de implementatie van Tax in Control oplossingen. De afgelopen jaren heeft The Resource bij diverse ondernemingen aan Tax in Control vraagstukken en oplossingen gewerkt.

03

Bedrijfsfiscalist-voor-1-dag

Onze in-house Tax Managers/ Tax Directors vullen jouw interne fiscale functie op een flexibele basis in, bijvoorbeeld voor 1 dag per week. Deze ervaren bedrijfsfiscalist richt zich op de implementatie van fiscaliteit in jouw organisatie en vormt een sparringpartner voor de financieel directeur of CFO. Tegelijkertijd stuurt deze specialist de externe adviseurs aan, bewaakt hij het budget en stroomlijnt hij het fiscale proces.

04

Overige Projecten

Specialistische expertise nodig? Onze interim fiscalisten helpen je ook met fiscale projecten. Denk bijvoorbeeld aan projecten rondom transfer pricing, loonbelasting, acquisitie & post merger-ondersteuning en fiscale openingsbalansproblematiek.

Flexibele ondersteuning van Tax Professionals nodig? Neem contact met ons op.

Rogier Ploeger

+31 (0)6 1884 1557

Stuur een mail

Patrick Asscher

+31 (0)6 5380 9235

Stuur een mail