Scroll to top

DLA Piper

Associate Indirect Tax | Amsterdam

Functieomschrijving

De fiscalisten bij DLA Piper focussen zich op nationaal en internationaal belastingrecht met betrekking tot (grensoverschrijdende) M&A transacties, Private Equity, investeringen, bedrijfsherstructureringen, onroerend goed transacties, capital market transacties, employment benefits en transfer pricing vraagstukken. Het team werkt voornamelijk voor (Amerikaanse) multinationals, (niet-) beursgenoteerde ondernemingen en beleggingsfondsen.

Als Associate Indirect Tax ben je direct betrokken bij de advisering van onze nationaal en internationaal opererende cliënten. De adviespraktijk van het Indirect Tax team ziet met name op omzetbelasting, overdrachtsbelasting en douaneregelgeving. Je adviseert bedrijven, organisaties en overheden op het gebied van nationale en internationale belastingvraagstukken. In de dagelijkse praktijk sta je niet alleen in nauw contact met andere praktijkgroepen (o.a. Corporate, Restructuring, Real Estate en IPT), maar heb je ook een aansturende rol richting buitenlandse collega’s en specialisten.

Met name op het gebied van internationale belastingadvisering is DLA Piper bezig om zich te onderscheiden van andere kantoren en de Big Four, zo heeft het Europese Indirect Tax team de afgelopen twee jaren de International Tax Review’s European Indirect Tax Firm of the Year gewonnen.

Als Associate is het van belang dat je mee bouwt aan je eigen klantenbestand en meewerkt aan de verdere groei van zowel de praktijkgroep Tax als het kantoor. Om de banden met haar klanten en buitenlandse kantoren te onderhouden en te verbeteren, worden er voor zowel Tax als Indirect Tax met enige regelmaat internationale activiteiten en evenementen georganiseerd. Daarnaast biedt DLA Piper associates en senior associates de mogelijkheid om voor een periode uitgezonden te worden.

 

Kandidaat

Wij komen graag in contact met kandidaten met een:

  • Afgeronde master fiscaal recht of fiscale economie
  • Afgeronde NOB opleiding
  • 3-7 jaar werkervaring binnen een (belasting)adviespraktijk
  • Een sterk gevoel voor ondernemerschap
  • Overtuigende en energieke persoonlijkheid
  • Ambitie om te groeien binnen het kantoor
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Werkgever

DLA Piper Nederland is onderdeel van DLA Piper, een van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd. We zijn gevestigd in ruim 78 steden verdeeld over 34 landen in Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Australië, Canada en de Verenigde Staten. DLA Piper is wij een relatief jong merk. Ze zijn in korte tijd gegroeid en hebben de ambitie om verder te groeien. De vestiging in Amsterdam combineert het beste van twee werelden: we zijn diepgeworteld in de Nederlandse markt, maar profiteren ook van de voordelen en uitdagingen van onze internationale omvang. Hun klanten, maar ook hun medewerkers profiteren van de internationale slagkracht.

DLA Piper Amsterdam
DLA Piper Nederland bestaat uit ruim 120 juristen in verschillende teams (praktijkgroepen en sectorteams) samen om hun cliënten full-service dienstverlening te kunnen bieden van het hoogste niveau. Dat doen ze voor grote Nederlandse cliënten en voor toonaangevende internationale ondernemingen uit verschillende sectoren. Het in de afgelopen jaren sterk gegroeide team Tax vormt een geïntegreerd onderdeel van de juridische dienstverlening van DLA Piper. De fiscalisten werken nauw samen met de advocaten en de (kandidaat-) notarissen en in internationaal verband, met andere fiscalisten van DLA Piper. Het Tax team bestaat uit drie partners en ongeveer 20 medewerkers. Voor het Tax team zijn we mede vanwege de groeiende praktijk op zoek naar een enthousiaste ervaren Associate Indirect Tax.

Solliciteer naar deze vacature!

Contact

Ontwikkeling van medewerkers is belangrijk binnen DLA Piper, ben jij geïnteresseerd in zelfontplooiing in een ondernemende en dynamische werkomgeving neem dan contact op met Rogier Ploeger.

 

Rogier Ploeger

+31 (0)6 1884 1557

rogier.ploeger@theresource.nl

Deel deze vacature