Scroll to top

20 jaar in 1 minuut

Fred Spee

The Resource bestaat 20 jaar! Twee decennia waarin we niet alleen als bedrijf sterk gegroeid zijn, maar waarin we ook het fiscale vakgebied fors hebben zien veranderen. Wat wordt er gevraagd van de fiscalist van vandaag? 

Dat de tijd voorbij vliegt is inmiddels een fikse dooddoener, maar daarom niet minder waar. In 1997 alleen begonnen, inmiddels zijn we met 12 mensen, los van de tientallen interimmers die we dagelijks inzetten bij bedrijven.

Reden genoeg voor een feest; op 13 en 14 september waren we met zo’n 120 relaties bijeen om onze verjaardag te vieren in Museum Voorlinden. Het was erg gezellig, voor zover dat mogelijk is voor een groep bestaande uit louter fiscalisten…

On-Nederlands zonnig

Als gezegd: lang geleden, veel gebeurd, maar laat ik niet te veel van jouw schaarse tijd als lezer vragen voor het verleden. De toekomst voor fiscalisten is en blijft – enkele jaren tijdens crises even vergetend – volgens ons on-Nederlands zonnig.

Belastingen zijn een continue factor, en ons vakgebied wordt eigenlijk alleen maar complexer. En dat betekent veel vraag naar de kennis en kunde van fiscale specialisten.

Meer ballen in de lucht

Deze ontwikkelingen vragen echter ook iets van de specialist. Moderne fiscalisten moeten steeds meer ballen in de lucht houden. Kernwoorden daarbij zijn onder andere transparantie, voorspelbaarheid en automatisering. Dat vraagt om de juiste fiscalisten. Fiscale kennis blijft uiteraard van belang, maar ‘old-school’ gaat het niet meer redden. Het vraagt meer dan ooit om flexibiliteit, om financieel en communicatief sterk zijn. Kennis van andere vakgebieden zoals IT en finance is onontbeerlijk geworden.

Wil je meer weten? Bekijk animatie” target=”_blank” rel=”noopener”>hier onze animatie waarin je in 1 minuut ons beeld op het fiscale vakgebied krijgt

Toen en nu

Wat niet veranderd is, is onze rol. Wij helpen bedrijven om de juiste mensen te vinden. Met search, interim en tax reporting. Samen maken we het fiscale team sterker en de tax reporting processen moderner. Zo houd je als bedrijfsfiscalist alle ballen in de lucht en is de onderneming klaar voor veranderingen en belastingen!

Of je nu namens een bedrijf mensen zoekt voor je afdeling of zelf ergens (anders) ingezet wilt worden, we maken graag kennis of praten graag weer eens bij (toch nog een ouderwetse uitsmijter!).