Scroll to top

VAT & Customs Specialist

PostNL | Den Haag

Functie

Op het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag is de functie vacant gekomen van VAT & Customs specialist. Hij of zij maakt deel uit van de afdeling Group Tax, bestaande uit 9 personen in totaal en rapporteert aan de Manager Indirect Taxation.

In deze functie werk je op twee werkvelden. Enerzijds op het terrein van de BTW en anderzijds op het terrein van Douane.

Op het gebied van de BTW verhoog je het bewustzijn over BTW binnen PostNL. Je geeft advies aan de business en acteert in dezen ook als aanspreekpunt voor de business, maar ook voor aanpalende disciplines en de Belastingdienst. Je houdt veranderingen in de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving goed in de gaten. Kortom, je maakt een wezenlijk deel uit van de BTW-functie.

Op het gebied van Douane behoort het innoveren, onderhouden, en monitoren van het douanebeleid binnen PostNL tot je takenpakket. De samenwerking met de business is hierbij onontbeerlijk en jezelf positioneren als de expert/go-to partner is van cruciaal belang. Je bepaalt mede het beleid, zet de kaders uit en adviseert de business. De uitdaging is het beleid zowel nationaal als internationaal in overeenstemming met wet- en regelgeving te houden, en het tegelijkertijd mogelijk maken dat commerciële kansen optimaal benut kunnen worden. Dit vraagt creativiteit.

Het takenpakket van de VAT & Customs specialist kan als volgt worden samengevat:

Adviseren van management, de business en andere stakeholders met betrekking tot BTW-gerelateerde zaken.
Je bent aanspreekpunt voor aanpalende disciplines (m.n. de financiële afdelingen) voor BTW zaken.
Uitvoeren van werkzaamheden betrekking hebbend op het BTW control framework (onder meer BTW-scans).
Het innoveren, coördineren, beheren en controleren van het douanebeleid en de daarbij horende de processen en procedures.
Het compliant houden van het douanebeleid van PostNL. Je stelt het efficiënt samen en beheert het beleid, rekening houdend met de groeiambities van PostNL en met ontwikkelingen in douane wet- en regelgeving.
Bijdragen aan tax awareness door middel van interne en externe communicatie, voorlichting en waar nodig trainingen op het gebied van BTW en Douane.

Kandidaat

De ideale kandidaat heeft 4 tot 7 jaar relevante werkervaring als BTW en/of Douane specialist bij een advieskantoor en/of onderneming.

Je hebt een afgeronde opleiding fiscaal recht/fiscale economie, bij voorkeur met specialisatie indirecte belastingen. Je hebt idealiter goede technische vaardigheden zowel op gebied van BTW als Douane, maar vaardigheden op het ene terrein en affiniteit hebbend met het andere is ook voldoende. Je bent analytisch en cijfermatig sterk.

Je bent proactief en weet met jouw kennis collega’s te enthousiasmeren en overtuigen. Je bent een teamspeler maar neemt graag de leiding in projecten. Je bent communicatief, hebt strategisch inzicht, kan de stip aan de horizon goed bepalen en weet op welke wijze je samen daar kan komen.

Je beheerst Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Werkgever

PostNL verbindt voor haar klanten de fysieke en online wereld. Zo verzorgt zij de communicatie tussen mensen en bedrijven. Zij bezorgt zeven dagen per week pakketten en vijf dagen per week post; op een doordeweekse dag in de Benelux gemiddeld 675.000 pakketten en 8 miljoen brieven. PostNL biedt steeds meer nieuwe diensten door combinaties van slimme netwerken, digitale toepassingen en juiste communicatiekanalen. Hiermee wil PostNL het dagelijkse leven voor onze klanten gemakkelijker maken.

Als het eerste beursgenoteerde postbedrijf beschikt PostNL over het grootste en modernste netwerk voor brieven, pakketten en e-commerce in de Benelux en daarnaast is PostNL actief in Duitsland en Italië. Bij PostNL werken in totaal ruim 44.000 mensen. In 2017 bedroeg de omzet €3,5 miljard.

Website: www.postnl.nl

Reageer op deze baan

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 1884 1557

 rogier.ploeger@theresource.nl

Deel deze vacature