Scroll to top
© The Resource
Share

TBI

Tax Manager (BTW en overdrachtsbelasting) | Rotterdam

Functie

Bij TBI is een vacature ontstaan voor een Tax Manager met een specialisme in BTW en overdrachtsbelasting. De Tax Manager wordt onderdeel van de afdeling Fiscale Zaken en rapporteert aan het hoofd van deze afdeling. Je komt in dienst van TBI Holdings, de overkoepelende organisatie van alle achttien TBI-ondernemingen. Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Rotterdam, vanuit de kantoorlocaties van de TBI-ondernemingen door heel Nederland of vanuit huis.

In deze rol adviseer en begeleid je collega bedrijfsjuristen, financieel specialisten, projectmanagers, projectontwikkelaars en directieleden. Dit doe je vooral rondom bouw-, renovatie-, verduurzamings- en herontwikkelingstrajecten. Hiervoor voer je regelmatig overleg met externe fiscalisten, juristen, notarissen en de Belastingdienst.

Meer specifiek bestaat jouw takenpakket uit:

 • Het front-end adviseren van de business (de TBI-ondernemingen) over vastgoedinvesteringen en vastgoedontwikkeling op gebied van BTW en overdrachtsbelasting;
 • Adviseren op complexe BTW vraagstukken, zowel op gebied van vrijgestelde als belaste btw transacties;
 • Adviseren over en analyseren van BTW aftrek bij gedeeltelijk vrijgestelde diensten (pro rata);
 • Coördineren en implementeren van BTW adviezen en BTW processen;
 • Het adviseren over en het opstellen van fiscale clausules in contracten, in nauwe samenwerking met juristen;
 • Onderhouden, uitbouwen van het Tax Control Framework;
 • Aanspreekpunt zijn voor externe stakeholders (o.a. Belastingdienst) en samenwerken met externe belastingadviseurs;
 • Samenwerken met collega’s van verschillende afdelingen, het verzorgen van btw-trainingen en  voorlichting;
 • Uitvoering geven aan nationale ontwikkelingen in wet- en regelgeving;
 • Initiëren en oppakken van verschillende fiscale projecten.

Zowel een parttime als fulltime dienstverband is bespreekbaar en mede afhankelijk van de senioriteit van de kandidaat.

Kandidaat

 • Een afgeronde opleiding op WO-niveau gerelateerd aan Fiscaal Recht;
 • Minimaal vier jaar werkervaring in BTW/vastgoed/projectontwikkelingspraktijk bij een (middel)groot advieskantoor of in het bedrijfsleven.
 • Gedegen kennis van de BTW en overdrachtsbelasting;
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, zodat je in staat bent om fiscale regels te vertalen in praktische, begrijpelijke en werkbare handvatten.

Employer

Met achttien zelfstandige ondernemingen en ruim 6.300 medewerkers is TBI één van Nederlands grootste techniek- bouw- en infraconcerns, die onze leefomgeving op duurzame wijze vernieuwt, inricht en onderhoudt. TBI beschikt met haar ondernemingen over hoogwaardige, specialistische expertise en een gediversifieerd portfolio. Een integrale (project)benadering, op basis van gedeelde kennis, is daarbij een belangrijk element om de markt in Nederland te bedienen. Zo wordt er dagelijks gewerkt aan woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, wegen, tunnels, bruggen, sluizen, fabrieken en scheepsinstallaties. Van kleine initiatieven tot grote, spraakmakende projecten voor publieke of private opdrachtgevers.

Wendbare netwerkorganisatie

De TBI-ondernemingen opereren elk onder hun eigen naam, maar werken ook graag met elkaar samen. Voor TBI vormt deze werkwijze de basis voor innovatie en synergie. Bovendien vergroot TBI zo haar slagkracht en expertise op het gebied van multidisciplinair ontwikkelen, bouwen, installeren, aanleggen en onderhouden. Met TBI Holdings als ondersteunende organisatie op de achtergrond. Dat betekent opdrachtgevers begrijpen, met ze meedenken en doorvragen, op zoek naar de beste oplossingen en de mooiste projecten. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van de Rijnlandroute, de restauratie van de Domtoren, de aanleg van Amsterdams grootste zonnedak of de ontwikkeling en realisatie van het meest dynamische en kosmopolitische woongebied van Rotterdam; Little C.  TBI is groot als het kan, compact als het moet. Zo maakt TBI iedere dag de toekomst.

Website: www.tbi.nl

Solliciteer op deze vacature

Ben je geïnteresseerd in deze inhoudelijk zeer uitdagende en gevarieerde BTW positie bij een sociale en maatschappelijk geëngageerde onderneming, neem dan contact op met Rogier Ploeger.

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 18841557

rogier.ploeger@theresource.nl

Share this job