Scroll to top

Mediq

Senior Tax Manager | De Meern

Functie

Op het hoofdkantoor komt de positie van Senior Tax Manager beschikbaar. De Senior Tax Manager opereert in een brede fiscale functie in een internationale omgeving. Hij of zij rapporteert aan de Group Tax Director, ondersteunt deze waar mogelijk, en werkt zelfstandig aan projecten/deelgebieden. Tot de hoofdtaken en verantwoordelijkheden behoren het:

 • Beheren en bewaken van de fiscale positie van Mediq en haar werkmaatschappijen in de diverse landen;
 • Adviseren op het gebied van met name vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting aan de Raad van Bestuur, werkmaatschappijen, alsmede stafdiensten;
 • Beheersen en tijdig onderkennen van fiscale risico’s voor Mediq van de verschillende belastingen;
 • Toezien op de fiscale aspecten van acquisities, des-investeringen, liquidaties en financieringen;
 • Verder implementeren en monitoren van het Tax Control Framework;
 • Uitvoeren en begeleiden van fiscale due diligence bij acquisities en desinvesteringen;
 • Bewaken van het Transfer Pricing Framework en opstellen van Transfer Pricing documentatie met betrekking tot grensoverschrijdende transacties tussen werkmaatschappijen in binnen- en buitenland;
 • Onderhouden van contacten met controllers van werkmaatschappijen en actieve ondersteuning verlenen waar nodig;
 • Informeren van Raad van Bestuur, stafdiensten en werkmaatschappijen over actuele en relevante fiscale ontwikkelingen;
 • Onderhouden van contacten met de Belastingdienst;
 • Aansturen van externe fiscale adviseurs en coördineren van hun werkzaamheden.

Kandidaat

De ideale kandidaat heeft een afgeronde opleiding fiscale economie of fiscaal recht en 8-12 jaren relevante werkervaring, bij voorkeur opgedaan in een praktijk met groot nationale of internationale ondernemingen. Ervaring in het bedrijfsleven is geen must, wel een pre. Je hebt je basis in de Nederlandse vennootschapsbelasting maar je bent bereid ook andere belastingen te managen en/of aan te pakken. Je bent vaktechnisch en cijfermatig sterk, zelfstandig, flexibel, open en een teamspeler. Daarnaast beschik je over overtuigingskracht, een goede dosis zelfreflectie en een stevige persoonlijkheid.

Employer

Mediq levert als internationale onderneming  medische hulpmiddelen en bijbehorende zorg. Mediq levert van fabrikant naar patient, op twee manieren: direct aan huis voor mensen met chronische ziekten, zo nodig met verpleegkundige begeleiding, of via ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Met circa 3.000 medewerkers is Mediq werkzaam in dertien landen in noordwest Europa. Mediq is opgericht in 1899 en sinds 2013 onderdeel van Advent International, een Amerikaanse private equity investeerder.

De netto-omzet over 2022 bedroeg EUR 1.1 miljard. Mediq verwierf zeer recent de activiteiten van Bunzl Healthcare in het Verenigd Koninkrijk en DiaExpert in Duitsland, waardoor de omzet in 2023 naar verwachting groeit naar EUR 1.5 miljard.

Website: www.mediq.com

Solliciteer naar deze vacature

Ben je geïnteresseerd in deze afwisselende senior in-house tax rol neem dan contact op met Rogier Ploeger.

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 18841557

rogier.ploeger@theresource.nl

Share this job