Scroll to top
© The Resource
Share

Senior Tax Manager

Kiwa | Rijswijk

Functie

Op het hoofdkantoor van Kiwa in Rijswijk is een functie vacant gekomen voor een Senior Tax Manager. De Tax Manager maakt deel uit van het corporate finance/tax team en rapporteert aan het Hoofd Internal Audit (met een dotted line naar de CFO). De Tax Manager is verantwoordelijk voor alle fiscale aangelegenheden van Kiwa, de belangrijkste speerpunten zijn: goede tax governance en managen van de Nederlandse fiscale positie.

Meer specifiek bestaan de werkzaamheden uit:

 

  • Adviseren over de fiscale strategie van Kiwa;
  • Adviseren, monitoren en managen van de fiscale positie van Kiwa;
  • Adviseren op gebied van (inter)nationale Vpb, support bij M&A/investments, transacties, joint ventures, groepsfinanciering, herstructureringen;
  • Beheersen en monitoren van fiscale risico’s, en onderhouden van een Tax Control Framework;
  • Aansturen van de Tax Accounting & Compliance Specialist. Review van de aangifte en review van de Tax Accounting.
  • Adviseren van de business met betrekking tot verschillende fiscale middelen, o.a. BTW en LB;
  • Het identificeren en analyseren van de gevolgen van nieuwe ontwikkelingen op belastinggebied;
  • Het vergroten van fiscale kennis/bewustzijn binnen de organisatie middels het (laten) geven van presentaties en trainingen;
  • Het onderhouden van goede contacten met interne afdelingen, externe adviseurs en de Nederlandse en buitenlandse fiscus.

Kandidaat

De ideale kandidaat heeft een afgeronde universitaire opleiding fiscaal recht of fiscale economie en heeft minimaal 8 jaren relevante werkervaring als adviseur in de nationale/internationale adviespraktijk. Enkele jaren ervaring als bedrijfsfiscalist is een pre. Je bent vaktechnisch sterk, hands-on, in staat zelf beslissingen te nemen en pro-actief. Je weet tax op de kaart te zetten binnen de organisatie en het fiscale bewustzijn te vergroten. Je treedt op als sparringpartner naar de organisatie en bent goed in staat om een helicopterview te houden. Je beschikt over sociale intelligentie (empathisch vermogen, inzicht in de wensen van de interne klant, goed kunnen luisteren, goede uitdrukkingsvaardigheden) en je bezit overtuigingskracht. Vloeiend in Nederlands en Engels.

Werkgever

Kiwa behoort tot de wereldwijde top-20 op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC). Met services voor certificering, inspectie, tests, training en consultancy zorgt Kiwa voor vertrouwen in de producten, services, processen, (management)systemen en medewerkers van hun klanten. Dat doen ze in een groot aantal marktsegmenten, van de bouw- en energiesector tot de drinkwaterindustrie, gezondheidszorg en agro, veevoer en voeding. Kiwa’s expertisegebieden zijn onder andere managementsystemen, maatschappelijke verantwoordelijkheid en laboratoriumtests. Ze hebben klanten in de productie- en procesindustrie, (bedrijfs)services, openbare en private nutsbedrijven, overheden en internationale instituties. Bij Kiwa werken meer dan 4700 mensen vanuit ruim 100 kantoren verspreid over meer dan 30 landen over de hele wereld, voornamelijk in Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Website: www.kiwa.com

Reageer op deze vacature

Ben je geïnteresseerd in deze bedrijfsfiscale positie met veel ruimte voor eigen initiatief, neem dan contact op met Rogier Ploeger.

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 1884 1557

 rogier.ploeger@theresource.nl

Deel deze vacature