Scroll to top

(Senior) Manager Transaction Tax

EY | Amsterdam

Functie

Als (senior) manager leidt je vanuit een multidisciplinair team cliënten bij belangrijke fiscale aspecten rondom een transactie. Het begrijpen en inschatten van fiscale gevolgen kan potentiële transactierisico’s verminderen, meer kansen creëren en cruciaal inzicht verschaffen tijdens de onderhandelingen voor de klant. Het is aan jou om de klant, van multinationals en private equity partijen tot kleine ondernemingen in zowel binnenlandse als grensoverschrijdende situaties, hier over te adviseren. Daarnaast ben jij met jouw uitstekende vakinhoudelijke fiscale kennis het voorbeeld voor het team. Je werkzaamheden betreffen onder andere;

  • Het fiscaal begeleiden van cliënten rondom een transactie. Dit kan zijn bij een overname, een desinvestering, een herfinanciering of een beursintroductie. Deze werkzaamheden betreffen onder andere:advisering omtrent de acquisitiestructuur;
  • het coördineren van de fiscale due diligence en het beoordelen van de fiscaal relevante bepalingen in de transactiedocumentatie
  • Binnen het wereldwijde netwerk van adviseurs werk je zelfstandig en heb je veel contact met buitenlandse collega’s en specialisten.
  • Je begeleidt de (senior) consultants in het team. Optimale prestaties, dát is waar je samen met het team voor gaat.
  • Je bouwt relaties op en onderhoudt contact met cliënten, de Belastingdienst en het EY netwerk.

Kandidaat

De ideale kandidaat beschikt over een afgeronde Fiscale Master opleiding en minimaal 6 jaren ervaring in de internationale fiscale adviespraktijk. Ervaring met transactiewerk is uiteraard een pré. Verder heb je een uitstekende beheersing van de fiscale vaktechniek, maar ook creativiteit en inlevingsvermogen. Je bent analytisch sterk, inventief, ambitieus en ondernemend. Jij bent toegankelijk, communicatief en sociaal vaardig en vakinhoudelijk sterk. Je bent proactief en zoekt naar kansen, waarbij je niet opgeeft. Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Werkgever

EY is wereldwijd toonaangevend in assurance, tax, transactions en advisory services. Met de diensten die zij bieden, dragen ze bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaalmarkten en economieën overal ter wereld. Zij vormen een team van gepassioneerde en gespecialiseerde professionals. Daarmee spelen zij een cruciale rol bij het creëren van een beter werkende wereld voor hun mensen, hun cliënten en de maatschappij.

Daarom doet EY er alles aan om talenten te werven en te ontwikkelen. Zij willen dat voor iedereen, onafhankelijk van de tijd die je bij hun werkt, je ervaring bij EY van grote waarde blijft voor de rest van je leven. Duurzame ontwikkeling dus. En natuurlijk kunnen zij alleen uitzonderlijke dienstverlening aan cliënten waarmaken met de inzet van de beste mensen.

EY heeft een Transaction Tax praktijk met diverse cliënten, van middelgrote tot grote ondernemingen, investeringsmaatschappijen en financiële instellingen die zij begeleiden bij fusies en overnames. Elke fusie of overname (M&A) heeft verschillende fiscale gevolgen. Of het nu om een acquisitie, desinvestering, herfinanciering, herstructurering of beursgang gaat. Binnen de Transaction Tax praktijk in Amsterdam is een vacature voor een (senior) manager.

Website: www.ey.com

Reageer op deze baan

Ben jij ambitieus en wil je jezelf uitdagen als fiscalist dan is deze functie misschien iets voor jou? Neem dan contact op met Rogier Ploeger.

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 1884 1557

 rogier.ploeger@theresource.nl

Deel deze vacature