Scroll to top

Senior Consultant Business Tax Compliance

EY | Landelijk (diverse locaties)

Functie

Op verschillende vestigingen van EY zijn door de groei van de portefeuille verschillende functies ontstaan van Senior Consultant Business Tax Compliance. Hij/zij stelt (de meer complexe) aangiften vennootschapsbelasting op voor grote nationale klanten die vaak ook internationaal opereren. Op een aantal vestigingen behoort ook het opstellen van aangiften inkomstenbelasting tot het takenpakket. Daarnaast is de Senior Tax Consultant verantwoordelijk voor alle compliance werkzaamheden rondom het aangifte proces. Ook het schrijven van adviezen, het opstellen van bezwaarschriften, de controle van aanslagen en het communiceren hierover met de cliënt behoren tot het takenpakket.

Het beoordelen of opstellen van fiscale posities in jaarrekeningen maakt tevens onderdeel uit van je werkzaamheden. In samenwerking met cliënten kan je fiscale posities opstellen of je maakt onderdeel uit van een van onze Audit-teams bij de beoordeling van fiscale posities.

Zowel binnen de compliance praktijk maar ook op gebied van tax accounting speelt tax automation and robotics een steeds prominentere rol. Je adviseert klanten op de mogelijkheden op gebied van automation en bekijkt tegelijkertijd waar je het toe kan passen binnen de praktijk van EY.

Je opereert als contactpersoon voor verschillende cliënten en ze te ondersteunen bij hun interne processen met betrekking tot compliance en alles daar omheen. Je bent eveneens de schakel tussen de cliënt en de Belastingdienst.

Kandidaat

 

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding in fiscaal recht en economie, eventueel aangevuld met een afgeronde RB-opleiding;
  • 3-7 jaar relevante werkervaring met het opstellen van aangiften Vpb;
  • Ervaring in het opstellen en/of beoordelen van fiscale posities in jaarrekeningen;
  • Je vindt het leuk om relaties op te bouwen en te onderhouden met verschillende cliënten;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Interesse in automation;
  • Een ondernemende en proactieve instelling;
  • Goede sociale vaardigheden en een flexibele en collegiale instelling.

Werkgever

EY is wereldwijd toonaangevend in assurance, tax, transactions en advisory services. Met de diensten die EY biedt, dragen ze bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaalmarkten en economieën overal ter wereld. Ze brengen uitmuntende leiders voort, die door samen te werken onze beloften aan al hun stakeholders waarmaken. Daarmee spelen ze een cruciale rol bij het creëren van een beter werkende wereld voor hun mensen, cliënten en de maatschappij.

EY doet er alles aan om talenten te werven en te ontwikkelen. Ze vinden het belangrijk dat voor iedereen geldt dat, onafhankelijk van de tijd die je bij EY werkt, je ervaring bij EY van grote waarde blijft voor de rest van je leven. Duurzame ontwikkeling dus.

Website: www.ey.com

Reageer op deze baan

Ben jij ambitieus en op zoek naar een fiscale carrière binnen de aangiftepraktijk met veel flexibiliteit en aandacht voor persoonlijke als vakinhoudelijke ontwikkeling, dan is deze functie misschien iets voor jou? Neem dan contact op met Rogier Ploeger.

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 1884 1557

 rogier.ploeger@theresource.nl

Deel deze vacature