Scroll to top
© The Resource
Share

Amstone Tax Lawyers

Senior Belastingadviseur (parttime) | Amsterdam

Functie

Bij Amstone Tax Lawyers is een vacature vacant voor  ervaren fiscaal adviseur die de praktijk komt versterken.

Binnen de praktijk houden men zich bezig met dezelfde inhoudelijke vraagstukken als je bij de grote kantoren gewend bent. Bij Amstone wordt er echter gewerkt in een kleinere, informele werkomgeving waar ruimte is voor zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. Maar bovenal willen zij veel plezier beleven aan ons werk.

Bij Amstone zal je merken dat je je zal ontwikkelen tot een veelzijdige adviseur met kennis van meerdere fiscale vakgebieden. Het fiscaal begeleiden van fusies en overnames, allround advisering voor bedrijven en het opzetten van private equity fondsen behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Maar bijvoorbeeld ook het fiscaal bijstaan van startups en ondernemers/DGA’s.

Amstone heeft een stevige fiscale fusie en overname praktijk en ze begeleiden zowel kopers als verkopers bij transacties. De werkzaamheden variëren van het opstellen van fiscale paragrafen in de overnameovereenkomst tot de volledige fiscale begeleiding bij een overname, en advies over alle gebieden van het fiscale recht waaronder vennootschapsbelasting, dividendbelasting maar ook de andere middelen komen voorbij.

Meer specifiek bestaan de werkzaamheden onder meer uit:

  • een fiscale due diligence op de te acquireren vennootschappen (afhankelijk van de wensen van de cliënt is zowel een high level review met een samenvatting van de conclusies mogelijk, alsmede een meer uitgebreid rapport met fiscale analyses);
  • het adviseren over de optimale overnamestructuur;
  • het structureren van de financiering en de eventuele management participatie;
  • post-closing herstructureringen zoals de fiscale begeleiding bij fusies en splitsingen;
  • vennootschapsbelasting (fiscale eenheid, deelnemingsvrijstelling, renteaftrek, goed koopmansgebruik, belastingplicht voor buitenlandse investeerders);
  • juridische fusies en splitsingen en overige reorganisaties/herstructureringen;
  • advisering over loonbelasting en omzetbelasting vraagstukken met hulp van experts op deze gebieden binnen ons netwerk.

Werkgever

Werkgever

Amstone Tax Lawyers is een onafhankelijke ‘boutique’ belastingadvieskantoor in Amsterdam, dat in 2012 is opgezet door fiscalisten uit de internationale belastingadviespraktijk van een gerenommeerd Nederlands advocatenkantoor. Amstone richt zich op de (internationale) fiscale adviespraktijk en – meer in het bijzonder – de fiscale advisering van (private equity) fondsen en de begeleiding bij fusies en overnames.

Amstone Tax Lawyers beschikt over een gedreven en ondernemend team, dat hecht aan praktisch advies, transparantie en een heldere communicatie naar haar cliënten. Richting medewerkers biedt ze een groeiende, informele en professionele organisatie die ontwikkeling en eigen initiatief stimuleert.

Website: www.amstone.nl

Kandidaat

De ideale kandidaat heeft een afgeronde opleiding Fiscaal Recht of Fiscale Economie op WO niveau, een afgeronde NOB opleiding en ruime ervaring in de internationale belastingadviespraktijk. Verder heb je een enthousiaste, proactieve instelling en ben je een nauwkeurige en gedreven collega. Vanzelfsprekend beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als het Engels.

Een part time functie behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteer naar deze vacature!

Ben jij als Tax Manager op zoek naar een uitdagende functie bij een high-end Tax boutique firm in hartje Amsterdam neem dan contact op met Rogier Ploeger.

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 1884 1557

rogier.ploeger@theresource.nl

Deel deze vacature