Scroll to top
© The Resource
Share

PostNL

Manager Indirect Taxation | Den Haag

Functie

Op het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag is de functie vacant gekomen van Manager Indirect Taxation. Hij of zij maakt deel uit van de afdeling Group Tax, bestaande uit 10 personen in totaal en rapporteert aan de directeur van de afdeling.

Op het gebied van de indirecte belastingen verhoog je het bewustzijn over dit werkveld binnen PostNL. Je geeft advies aan de business en acteert in dezen ook als aanspreekpunt voor de business, maar ook voor aanpalende disciplines en de Belastingdienst. Je houdt veranderingen in de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving goed in de gaten. Kortom, je bent de aanjager op het terrein van indirecte belastingen. Dit vraagt creativiteit, goede contactuele vaardigheden en oplossingsvermogen.

Het takenpakket van de Manager Indirect Taxation kan als volgt worden samengevat:

 • Monitoring van de indirecte belastingen positie binnen de PostNL wereldwijd .
 • Adviseren van management, de business en andere stakeholders met betrekking tot een breed scala aan BTW gerelateerde zaken (variërend van e-commerce, internationale logistiek tot vastgoed).
 • Je bent klankbord en aanspreekpunt voor de business op het gebied van BTW.
 • Je bent aanspreekpunt voor en adviseert aanpalende disciplines (m.n. de financiële afdelingen) voor BTW zaken.
 • Behouden en verhogen van de kwaliteit van het tax control framework.
 • Het innoveren, coördineren, beheren en controleren van het BTW beleid en de daarbij horende de processen en procedures.
 • Het reviewen van kwartaalrapportages en ondersteuning bieden aan de collega’s die zich bezig houden met BTW compliance.
 • Verzorgen en implementeren van planningsinitiatieven in Nederland en in het buitenland.
 • Bijdragen aan tax awareness door middel van interne en externe communicatie, voorlichting en waar nodig trainingen op het gebied van BTW.
 • Het onderhouden en van de relatie met de Belastingdienst (horizontaal toezicht).
 • Vertegenwoordiging van PostNL ten opzichte van externe autoriteiten en lobbyorganisaties (VNO-NCW en organisaties in EU verband).

 

Kandidaat

De ideale kandidaat heeft 6 tot 9 jaar relevante werkervaring als BTW specialist bij een advieskantoor en/of in-house.

Je hebt een afgeronde opleiding fiscaal recht/fiscale economie, bij voorkeur met specialisatie indirecte belastingen. Je hebt goede technische vaardigheden op gebied van BTW. Je bent analytisch en cijfermatig sterk.

Werkgever

Wij zijn PostNL, de bezorgers van iedereen. Met onze post- en pakketbezorgers die overal komen, met ruim 4.200 PostNL-punten en 11.000 brievenbussen zijn we altijd dichtbij. We willen de favoriete bezorger zijn door het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om pakketten en post te verzenden en te ontvangen. Met ruim 40.000 collega’s die bij ons werken staan we midden in de samenleving. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 1,1 miljoen pakketten en 8,1 miljoen brieven. Digitale transformatie neemt een centrale plek in bij PostNL. We optimaliseren en ondersteunen onze fysieke netwerken door inzet van slimme digitale oplossingen en introduceren nieuwe proposities die van waarde zijn voor onze klanten. Om zo duurzaam mogelijk te bezorgen, maken we veel kilometers te voet of met de (elektrische) fiets, bieden we vernieuwende stadslogistiek, maken we gebruik van schonere brandstoffen en zetten we elektrische bussen en licht elektrische vrachtvoertuigen in.

PostNL N.V. is een beursgenoteerd bedrijf met een omzet van 3,3 miljard in 2020, waarvan 57% afkomstig uit e-commerce activiteiten. PostNL biedt klanten post- en pakketbezorging, logistieke oplossingen voor e-commerce en cross-border solutions.

Website: www.postnl.nl

 

 

 

 

Je bent proactief en weet met jouw kennis collega’s te enthousiasmeren en overtuigen. Je bent een teamspeler maar neemt graag de leiding in projecten. Je bent communicatief, hebt strategisch inzicht, kan de stip aan de horizon goed bepalen en weet op welke wijze je samen daar kan komen.

Je beheerst Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Solliciteer naar deze vacature

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende waarbij je in aanraking komt met een breed pallet aan complexe BTW vraagstukken, neem dan contact op met Rogier Ploeger.

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 18841557

rogier.ploeger@theresource.nl

Share this job