Scroll to top
© The Resource
Share

PostNL

Manager Customs | Den Haag

Functie

Op het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag is de functie vacant gekomen van Manager Customs. Hij of zij maakt deel uit van de afdeling Group Tax, bestaande uit 10 personen in totaal en rapporteert aan de directeur van de afdeling. .

Op het gebied van Douane behoort het innoveren, onderhouden en monitoren van het douanebeleid binnen PostNL tot je takenpakket. De samenwerking met de business is hierbij onontbeerlijk en jezelf positioneren als de expert/go-to partner is van cruciaal belang. Je bepaalt mede het beleid, zet de kaders uit en adviseert de business. De uitdaging is het beleid zowel nationaal als internationaal in overeenstemming met wet- en regelgeving te houden, en het tegelijkertijd mogelijk maken dat commerciële kansen optimaal benut kunnen worden.

Het takenpakket van de Manager Customs specialist kan als volgt worden samengevat:

  • Adviseren van management, de business en andere stakeholders met betrekking tot alle Douane-gerelateerde zaken.
  • Uitvoeren van werkzaamheden betrekking hebbend op het control framework.
  • Het innoveren, coördineren, beheren en controleren van het douanebeleid en de daarbij horende de processen en procedures.
  • Het compliant houden van het douanebeleid van PostNL. Je stelt het efficiënt samen en beheert het beleid, rekening houdend met de groeiambities van PostNL en met ontwikkelingen in douane wet- en regelgeving.
  • Bijdragen aan tax awareness door middel van interne communicatie met de verschillende stakeholders (o.a. logistiek), voorlichting en waar nodig trainingen op het gebied van Douane.
  • Monitoren en managen van Douane audits.
  • Het onderhouden en van de relatie met de Belastingdienst (horizontaal toezicht).

 

 

Kandidaat

De ideale kandidaat heeft 5 tot 7 jaar relevante werkervaring als Douane specialist bij een advieskantoor en/of in-house.

Je hebt een afgeronde opleiding fiscaal recht/fiscale economie, bij voorkeur met specialisatie indirecte belastingen. Je hebt goede technische vaardigheden op gebied van Douane.

Werkgever

Wij zijn PostNL, de bezorgers van iedereen. Met onze post- en pakketbezorgers die overal komen, met ruim 4.200 PostNL-punten en 11.000 brievenbussen zijn we altijd dichtbij. We willen de favoriete bezorger zijn door het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om pakketten en post te verzenden en te ontvangen. Met ruim 40.000 collega’s die bij ons werken staan we midden in de samenleving. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 1,1 miljoen pakketten en 8,1 miljoen brieven. Digitale transformatie neemt een centrale plek in bij PostNL. We optimaliseren en ondersteunen onze fysieke netwerken door inzet van slimme digitale oplossingen en introduceren nieuwe proposities die van waarde zijn voor onze klanten. Om zo duurzaam mogelijk te bezorgen, maken we veel kilometers te voet of met de (elektrische) fiets, bieden we vernieuwende stadslogistiek, maken we gebruik van schonere brandstoffen en zetten we elektrische bussen en licht elektrische vrachtvoertuigen in.

PostNL N.V. is een beursgenoteerd bedrijf met een omzet van 3,3 miljard in 2020, waarvan 57% afkomstig uit e-commerce activiteiten. PostNL biedt klanten post- en pakketbezorging, logistieke oplossingen voor e-commerce en cross-border solutions.

Website: www.postnl.nl

 

Je bent proactief en weet met jouw kennis collega’s te enthousiasmeren en overtuigen. Je hebt goede contactuele vaardigheden en kan schakelen op verschillende niveaus binnen de organisatie. Je bent een standvastige teamspeler die graag de leiding neemt in projecten.

Je beheerst Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Solliciteer naar deze vacature

Ben je geïnteresseerd in deze zelfstandige rol waarbij je van A-Z verantwoordelijk bent voor het Douane vraagstuk binnen de groeiende organisatie, neem dan contact op met Patrick Asscher.

Contact:

Patrick Asscher

+31 (0)6 5380 9235

patrick.asscher@theresource.nl

Share this job