Scroll to top

Jan Litjens

Jan Litjens heeft meer dan 15 jaar ervaring in de (internationale) btw. Jan is zijn btw carrière begonnen bij de big 4 (PwC en EY). Vanuit de big 4 heeft Jan de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven, waar hij ruim tien jaar werkzaam is geweest als global head of indirect tax bij achtereenvolgens Liberty Global en Teva Pharmaceuticals. In beide functies heeft Jan ruime ervaring opgedaan op het gebied van indirect tax planning, optimalisatie van de supply chain, vat compliance, ERP systemen en tax control frameworks.

Naast zijn btw-functie heeft Jan in 2010 drimble.nl opgezet, een data- en informatieplatform. Jan heeft zijn bedrijf eind 2020 verkocht. Door het programmeren van drimble.nl heeft Jan zijn IT vaardigheden sterk ontwikkeld. In 2018/2019 heeft Jan aan de VU de postgraduate Business Analytics & Data Science gevolgd. Dit heeft zijn vermogen om (big) data om te zetten in kennis en actiegerichte inzichten verder vergroot.

Per april 2021 is Jan aan de slag gegaan als zelfstandig interim btw specialist en per 1 juli 2021 is hij als partner toegetreden tot The Resource. 

+31 (6) 3734 2627

jan.litjens@theresource.nl

Specialismes:

Jan is gespecialiseerd in (internationaal) btw management, supply chain optimalisaties, indirect tax planning en data analyse.