Scroll to top

(Senior) Manager Azië Praktijk

EY | Amsterdam & Azië

Functie

De fiscale praktijk in Azië verandert momenteel erg snel. Niet alleen neemt de invloed van regionaal belangrijke economieën zoals Japan, Korea en Singapore sterk toe op het wereld toneel, EY ziet nu ook dat veel andere markten zich in een kort tijdsbestek ontwikkeld hebben van frontier market naar economische speler van formaat. Dit betreft niet alleen China, Taiwan en Hong Kong, maar zeer zeker ook ASEAN landen, zoals Indonesië, Maleisië en Thailand. EY verwacht dat een belangrijk deel van de groei van onze internationale fiscale praktijk in de komende jaren afkomstig zal zijn uit Azië.

Wat wordt er van je verwacht? In de eerste plaats dien je affiniteit met Azië te hebben en begrip te hebben voor de verschillen in cultuur tussen Oost en West. Typerend voor jonge economieën zie je duidelijk dat de bedrijfscultuur in Azië over het algemeen veel dynamischer en ondernemender is dan in Europa. Dat vergt snelle reacties, concrete advisering en inlevingsvermogen in de zakelijke overwegingen van de klant. Kortom, een entrepreneurial spirit. De dominante bedrijfscultuur in Azië is sterk “bottom line” gedreven. Klanten verwachten van hun adviseur dat hij/zij waarde toevoegt. Daarom stelt EY niet alleen hoge eisen aan jouw fiscale kennis, maar ook aan jouw zakelijk talent en communicatieve vaardigheden. Ben jij oplossingsgericht? Kun jij jouw fiscale kennis en creatief vermogen vertalen in oplossingen die waarde toevoegen? En kun je mensen hiervan overtuigen?

In Azië zijn persoonlijke relaties belangrijker dan in sommige westerse markten. Daar dien je in te investeren. Voor onze adviseurs betekent dit dat zij veel moeten reizen. Het vereist ook aanpassingsvermogen en sociale vaardigheden, want je komt regelmatig voor nieuwe situaties te staan. Sommige mensen gaat dit makkelijker af dan anderen. Je zult voor je zelf moeten bepalen of dit iets voor je is. Have you got what it takes?

Kandidaat

De ideale kandidaat beschikt over een afgeronde Fiscale Master opleiding en minimaal 5 jaren ervaring in de internationale fiscale adviespraktijk. Je bent analytisch sterk, inventief en resultaat gedreven. Je hebt de mentaliteit van de marktleider en levert standaard kwalitatief hoogwaardig werk. Jij bent toegankelijk, communicatief en sociaal vaardig. Vloeiend in de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Werkgever

EY is wereldwijd toonaangevend in assurance, tax, transactions en advisory services. Met de diensten die zij bieden, dragen ze bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaalmarkten en economieën overal ter wereld. Zij vormen een team van gepassioneerde en gespecialiseerde professionals. Daarmee spelen ze een cruciale rol bij het creëren van een beter werkende wereld voor hun mensen, hun cliënten en de maatschappij.

Daarom doet EY er alles aan om talenten te werven en te ontwikkelen. Zij willen dat voor iedereen, onafhankelijk van de tijd die je bij hun werkt, je ervaring bij EY van grote waarde blijft voor de rest van je leven. Duurzame ontwikkeling dus. En natuurlijk kunnen zij alleen uitzonderlijke dienstverlening aan cliënten waarmaken met de inzet van de beste mensen.

Voor de Internationale (ITS) praktijk van EY zijn wij op zoek naar een (Senior) Manager voor de ITS Azië praktijk. De klanten zijn over het algemeen de grote bedrijven, private equity firms en sovereign wealth funds uit Azië , maar uiteraard wordt er ook opgetreden voor bedrijven uit Europa, de VS en elders. De praktijk is sterk transactie gedreven inclusief grote overnames, reorganisaties of transacties op de financiële markten.

Je begint in het Azië team in Amsterdam, wat onderdeel is van (en volledig geïntegreerd is in) de Amsterdamse ITS praktijk. Dit betekent dat je naast Aziatische klanten ook nu en dan wat andere klanten zal bedienen (voor 10%-30% van je tijd). Vervolgens word je uitgezonden naar Azië voor een periode van 2-4 jaar als Dutch desk. Normaal gesproken zal dit naar Hong Kong of Singapore zijn, maar andere plaatsen zijn ook mogelijk. Het EY desk netwerk is een van de belangrijkste “differentiators” van EY in vergelijk tot andere marktleiders.

Website: www.ey.com

Reageer op deze baan

Ben jij ambitieus en geïnteresseerd in een uitzending naar het buitenland? Neem dan contact op met Rogier Ploeger.

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 1884 1557

 rogier.ploeger@theresource.nl

Deel deze vacature