Scroll to top

PostNL

Customs Specialist | Den Haag

Position

Op het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag is de functie vacant gekomen van Customs Specialist. Hij of zij maakt deel uit van de afdeling Group Tax, bestaande uit 10 personen in totaal. Daarbinnen werkt hij nauw samen met en rapporteert aan de Manager Indirect Taxation van de afdeling.

Op het gebied van douane behoort het innoveren, onderhouden en monitoren van het douanebeleid, binnen PostNL tot je takenpakket. De samenwerking met de business is hierbij onontbeerlijk en jezelf positioneren als de expert ofwel go-to partner is van cruciaal belang. Je bepaalt mede het beleid, zet de kaders uit en adviseert de business. De uitdaging is het beleid zowel nationaal als internationaal in overeenstemming met wet- en regelgeving te houden, en het tegelijkertijd mogelijk maken dat commerciële kansen optimaal benut kunnen worden.

Het takenpakket van de Customs Specialist kan als volgt worden samengevat:

  • Adviseren van het management, de business en andere stakeholders met betrekking tot alle douane-gerelateerde zaken (alsook aanpalende raakvlakken op btw-gebied).
  • Uitvoeren van werkzaamheden betrekking hebbend op het Customs Control Framework, onderdeel vormend van het overkoepelde Tax Control Framework van de PostNL-groep.
  • Het innoveren, coördineren, beheren en controleren van het douanebeleid en de daarbij behorende ontwikkeling van processen, procedures en producten in gezamenlijkheid met de business.
  • Het compliant houden van het douanebeleid van PostNL met wet- en regelgeving, rekening houdend met de groeiambities van PostNL.
  • Bijdragen aan de tax awareness van de business door middel van interne communicatie met de verschillende stakeholders (onder andere op logistiek vlak), voorlichting en waar nodig trainingen op het gebied van douanezaken.
  • Monitoren en managen van douane audits.
  • Het onderhouden van de relatie met de Douane (vanuit oogpunt van het zijn van een AEO-marktdeelnemer).

Kandidaat

De ideale kandidaat heeft 4 tot 6 jaar relevante werkervaring als Douanespecialist in-house en/of een advieskantoor.

Je hebt een afgeronde opleiding fiscaal recht/fiscale economie, bij voorkeur met specialisatie indirecte belastingen. Je hebt goede technische vaardigheden op douanegebied. Het hebben van affiniteit met accijns en verbruiksbelasting is een pré. Je bent proactief en weet met jouw kennis collega’s te enthousiasmeren en overtuigen. Je hebt goede contactuele vaardigheden en kan schakelen op verschillende niveaus binnen de organisatie. Je bent een standvastige teamspeler, die graag de leiding neemt in projecten.

Je beheerst Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Werkgever

Wij zijn PostNL, de bezorgers van iedereen. Met onze post- en pakketbezorgers die overal komen, met ruim 5.800 PostNL-punten en 11.000 brievenbussen zijn we altijd dichtbij. We willen de favoriete bezorger zijn door het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om pakketten en post te verzenden en te ontvangen. Met ruim 34.000 collega’s die bij ons werken staan we midden in de samenleving. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 1,1 miljoen pakketten en 6,9 miljoen brieven. Digitale transformatie neemt een centrale plek in bij PostNL. We optimaliseren en ondersteunen onze fysieke netwerken door inzet van slimme digitale oplossingen en introduceren nieuwe proposities die van waarde zijn voor onze klanten. Om zo duurzaam mogelijk te bezorgen, maken we veel kilometers te voet of met de (elektrische) fiets, bieden we vernieuwende stadslogistiek, maken we gebruik van schonere brandstoffen en zetten we elektrische bussen en licht elektrische vrachtvoertuigen in.

PostNL N.V. is een beursgenoteerd bedrijf met een omzet van 3,2 miljard in 2023, waarvan 62% afkomstig uit e-commerce activiteiten. PostNL biedt klanten post- en pakketbezorging, logistieke oplossingen voor e-commerce en cross-border solutions.

Website: www.postnl.nl

Solliciteer naar deze vacature of neem contact met ons op!

Ben je geïnteresseerd in deze rol neem dan contact met Rogier Ploeger.

Contact:

Rogier Ploeger

+31 (0)6 18841557

rogier.ploeger@theresource.nl

Share this job