Scroll to top

BTW Managers DEZE PAGINA IS NOG EEN DUMMY tot dat jullie tekst sturen

The Resource heeft BTW specialisten beschikbaar op projectmatige basis. Naast algemene BTW managers, leveren wij ook ondersteuning bij BTW automatisering en BTW compliance. Onze interim professionals combineren hun grondige kennis van de BTW wetgeving met een goed begrip van uw bedrijfsprocessen en uitdagingen.

BTW

Titel

Rust tijdens de kwartaal- en jaarafsluiting

De kwartaal- en jaarafsluiting zijn piekmomenten voor uw taxafdeling. Het berekenen en controleren van zowel de acute als de latente belastingpositie vraagt om capaciteit en expertise. Ook de gerapporteerde fiscale positie en het proces rondom de interne en externe verslaggeving kosten tijd, denk bijvoorbeeld aan de fiscale paragraaf in het jaarverslag en aan de interne management rapportages. We ondersteunen in het hele proces rondom de kwartaal- en jaarafsluiting. Onze fiscalisten hebben ruime ervaring met het efficiënt verzamelen van tax data en kunnen de brug slaan tussen finance en tax. Dat geeft rust.

Soepele rapportage

Het tax reportingproces is een complex proces, met veel betrokkenen. Het efficiënt inrichten van dit proces helpt om de doorlooptijd van de afsluitingsperiode te verkorten. De eerste stap hierin is het evalueren van uw huidige proces, gevolgd door het implementeren van de verbeterstappen. Tot slot leggen we dit vast in een tax reporting procedure. Zo wordt het vaak tijdrovende proces een transparant traject met heldere objectives en deadlines. De implementatie van specifieke tax reporting tools kan deze optimalisatie nog verder versterken.

Praktische aanpak

Onze aanpak is pragmatisch, zowel tijdens ondersteuning van kwartaal- en jaarafsluitingen als tijdens optimalisatietrajecten. Daarbij combineren we de werelden van tax en finance.
Onze aanpak is gebaseerd op het volgende stroomschema:

Tax Reporting

Wilt u meer informatie over ondersteuning van piekmomenten of het optimaliseren van uw tax processen? Neem contact op met Frank Imming, Roelf Kloen of Patrick van Gerven.

Meer weten?

titel

text

titel

text

titel

text