(Senior) Tax Manager
Werkgever

Kiwa test, inspecteert en certificeert. Onder het motto ‘Trust, Quality and Progress’ helpt Kiwa over de hele wereld bedrijven en organisaties hun producten, processen, managementsystemen en mensen te ontwikkelen. Kiwa doet dat door als onafhankelijke partner de kwaliteit, veiligheid, gezondheids- en milieu-aspecten te beoordelen. Daarnaast biedt Kiwa diensten op het gebied van training en consultancy. Zo boekt Kiwa samen met haar klanten vooruitgang en levert een bijdrage aan steeds betrouwbaarder, veiliger, efficiënter en duurzamer wordende organisaties die de hoogste kwaliteit kunnen bieden en op die manier waarde toevoegen aan de samenleving.

Tot de opdrachtgevers behoren onder meer bouw- en utiliteitsbedrijven, overheden, instellingen, organisaties in de industriële sector en in de (zakelijke) dienstverlening. Kiwa werkt in vrijwel alle marktsectoren, variërend van drinkwater en energie tot bouw en infrastructuur en van food, feed & farm tot veiligheid en (gezondheids)zorg. Wereldwijd werken in meer dan 40 landen zo’n 4700 mensen voor Kiwa.

Functie

Op het hoofdkantoor van Kiwa in Rijswijk is een functie vacant gekomen voor een (Senior) Tax Manager. De Tax Manager maakt deel uit van het corporate finance/tax team en rapporteert aan het Hoofd Internal Audit (met een dotted line naar de CFO). De Tax Manager is verantwoordelijk voor alle fiscale aangelegenheden van Kiwa, de belangrijkste speerpunten zijn: goede tax governance en managen van de Nederlandse fiscale positie. Meer specifiek bestaan de werkzaamheden uit:

  • Adviseren over de fiscale strategie van Kiwa;
  • Adviseren, monitoren en managen van de fiscale positie van Kiwa;
  • Adviseren op gebied van (inter)nationale Vpb, support bij M&A/investments, transacties, joint ventures, groepsfinanciering, herstructureringen;
  • Aansturen van de Tax Accounting & Compliance Specialist. Review van de aangifte en review van de Tax Accounting.
  • Adviseren van de business met betrekking tot verschillende fiscale middelen, o.a. BTW en LB;
  • Het identificeren en analyseren van de gevolgen van nieuwe ontwikkelingen op belastinggebied;
  • Het vergroten van fiscale kennis/bewustzijn binnen de organisatie middels het (laten) geven van presentaties en trainingen;
  • Het onderhouden van goede contacten met interne afdelingen, externe adviseurs en de Nederlandse en buitenlandse fiscus;
  • Beheersen en monitoren van fiscale risico’s, en onderhouden van een Tax Control Framework.

Kandidaat

De ideale kandidaat heeft een afgeronde universitaire opleiding fiscaal recht of fiscale economie en heeft minimaal 8 jaren relevante werkervaring als adviseur in de nationale/internationale adviespraktijk. Enkele jaren ervaring als bedrijfsfiscalist is een pre. Je bent vaktechnisch sterk, hands-on, in staat zelf beslissingen te nemen en pro-actief. Je treedt op als sparringpartner naar de organisatie en bent goed in staat om een helicopterview te houden. Je beschikt over sociale intelligentie (empathisch vermogen, inzicht in de wensen van de interne klant, goed kunnen luisteren, goede uitdrukkingsvaardigheden) en je bezit overtuigingskracht. Vloeiend in Nederlands en Engels.

Contact

Ben je geïnteresseerd in deze bedrijfsfiscale positie met veel ruimte voor eigen initiatief, neem dan contact op met Rogier Ploeger (rogier.ploeger@theresource.nl of 06 18841557) of Anneke Stoeken (anneke.stoeken@theresource.nl of 06 34098832).