Tax Specialist
Werkgever

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (www.boskalis.com) is een toonaangevende expert op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening. Boskalis biedt een unieke combinatie van mensen, vaartuigen en dienstverlening. Vanuit de bakermat Nederland heeft Boskalis meer dan 100 jaar ervaring opgedaan met waterbouw, kustbescherming en landaanwinning. Het hoofdkantoor is gevestigd in Papendrecht. Boskalis is actief in 90 landen verspreid over zes continenten, met een vloot van 900 vaartuigen en drijvend materieel. Aandelen in het bedrijf zijn sinds 1971 genoteerd aan Euronext Amsterdam en maken onderdeel uit van de AEX-Index.

Functie

Op het hoofdkantoor in Papendrecht is een functie vacant gekomen voor een Tax Specialist. Als Tax Specialist maak je onderdeel uit van de staf afdeling Group Tax. De afdeling is verantwoordelijk voor het hele terrein van fiscaliteit binnen Boskalis, waarbij de Tax Specialisten met name de business ondersteunen, zowel de (projectmatige) offshore- als de bagger-activiteiten. De afdeling bestaat momenteel uit 7 personen.

Als Tax Specialist word je betrokken bij interessante binnenlandse en buitenlandse projecten. Je geeft fiscaal advies over aanbestedingen en fiscaal optimale structureringen, je brengt de fiscale issues in kaart en komt met oplossingen. Je werkt nauw samen met andere afdelingen binnen de organisatie en je onderhoudt contacten met buitenlandse belastingadviseurs en communiceert/onderhandelt met buitenlandse belastingautoriteiten. Reizen is onderdeel van de functie. Daarbij bestaan je werkzaamheden uit onder meer:

  • Oplossen van internationale fiscale vraagstukken bij commerciële aanbestedingstrajecten
  • Meewerken aan de wereldwijde fiscale strategie van de onderneming
  • Adviseren van groepsmaatschappijen, in kaart brengen van fiscale problematiek en aandragen van oplossingen
  • Opzetten van Transfer Pricing projecten en het uitvoeren van implementaties
  • Analyseren van de impact van Country-by-Country reporting en BEPS op de wereldwijde business en het onderhouden van bijbehorende rapportages

Kandidaat

De ideale kandidaat beschikt over een academische opleiding (fiscaal recht of fiscale economie) en circa 4-6 jaren relevante werkervaring bij een van de grotere  accountantskantoren of als in-house fiscalist. Je bent sterk in internationaal belastingrecht, analytisch en communicatief sterk. Daarnaast ben je een zelfstarter met een flexibele en positieve instelling en streef je altijd kwaliteit na. Fiscale vraagstukken zoek je graag tot op de bodem uit en je vindt het belangrijk om de business te ondersteunen bij de fiscale aspecten van activiteiten. Je kunt goed zowel zelfstandig als in teamverband werken en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift) perfect.

Contact

Zoek je een functie waarin je je internationale fiscale ervaring kunt inzetten bij een dergelijk aansprekend, dynamische bedrijf ? Ben je doortastend en gedreven en heb je affiniteit met de projecten van Boskalis? Dan komen we graag met je in contact via Fred Spee (fred.spee@theresource.nl /06 5352 1076) of Rogier Ploeger (rogier.ploeger@theresource.nl /06 1884 1557)