Reporting & Compliance Manager
Werkgever

VodafoneZiggo (www.vodafone.nl/ziggo/) is een krachtenbundeling van twee sterke Nederlandse bedrijven. Samen vormen zij sinds januari 2017 een ijzersterke combinatie in Nederland. Als communicatie-provider biedt VodafoneZiggo haar klanten het beste aan entertainment, mobiele telefonie, vaste telefonie en internet. Met hun producten en diensten inspireren zij mensen, bedrijven en de samenleving om contact te maken. Of dat nu onderweg, thuis of op het werk is.

Met meer dan 8.000 medewerkers zijn zij vol energie, ambitieus en maatschappelijk betrokken. Trots op wat zij presteren en met wie ze dit doen. Met voor ieder veel ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en kansen te benutten.

Functie

Bij VodafoneZiggo in Utrecht is een functie vacant gekomen voor een Tax Reporting & Compliance Manager. De Tax Reporting & Compliance Manager maakt deel uit van het relatief nieuwe Tax team van totaal vijf specialisten. Hij/zij werkt nauw samen met de collega fiscalisten, maar zeker ook met collega’s door de gehele business heen. Er is bij Tax veel vrijheid voor eigen initiatief.

De samenvoeging van Vodafone en Ziggo brengt aanvullende en soms nieuwe fiscale rapportages en compliance processen met zich mee. Als Tax Reporting & Compliance Manager ben je verantwoordelijk voor de aangiften vennootschapsbelasting van de VodafoneZiggo groep, alsmede voor de tax reporting. Meer specifiek bestaan je taken en verantwoordelijkheden uit:

  • Tijdig en accuraat opstellen van de belastingpositie in kwartaal- en jaarrapportages (ASC740/IAS12);
  • Zelfstandig opstellen van aangiften vennootschapsbelasting voor de VodafoneZiggo Groep;
  • Ontwikkelen, opzetten en onderhouden van compliance processen binnen het tax control framework, in samenwerking met andere leden van het Tax team én afdelingen buiten Tax;
  • Aanleveren van correcte cijfers en fiscale analyses aan diverse stakeholders (Belastingdienst, Business Control), ten behoeve van projecten, maar ook voor forecasting en planning;
  • Monitoren van geplande of verwachte fiscale wets- en beleidswijzigingen en van de impact hiervan op VodafoneZiggo en indien nodig implementatie van nieuwe processen;
  • Je neemt deel aan de wekelijkse teammeetings in Utrecht, Amsterdam en Maastricht.

Kandidaat

De ideale kandidaat beschikt over een afgeronde universitaire fiscale, financiële of accounting opleiding met minimaal 7 jaren relevante werkervaring in een tax compliance en tax accounting omgeving bij een big4 kantoor. In-house ervaring is daarnaast een pré. Je hebt veel ervaring met het opstellen van complexe aangiftes vennootschapsbelasting. Je beschikt over grondige kennis van en ervaring in het bepalen van de tax positie in de jaarrekening. Ervaring met IFRS en USGAAP is een must (goed begrip van ASC740/IAS12), ervaring met Oracle en/of SAP.

Verder ben je punctueel, correct, cijfermatig sterk. Kwalitatief hoogstaand werk lever jij af. Daarbij ben je onderzoekend en vind je ook je weg buiten Tax. Samen met je collega’s zoek je naar oplossingen voor problemen en denk je buiten de gebaande paden. Sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Contact

Ben jij de tax compliance specialist die de cijfers op orde heeft en breed kan denken? Wil jij meer weten over deze zelfstandige en uitdagende positie in het bedrijfsleven, neem dan contact op met Rogier Ploeger (rogier.ploeger@theresource.nl /0618841557) of Anneke Stoeken (anneke.stoeken@theresource.nl / 0634098832).