Adviseur Internationale Praktijk
Werkgever

Exterus (www.exterus.nl) is een onafhankelijk kantoor dat is gespecialiseerd in advisering en ondersteuning van werkgevers en werknemers die te maken hebben met grensoverschrijdende werkzaamheden en internationale tewerkstelling.

Exterus biedt opdrachtgevers een totaaloplossing op het gebied van internationale belastingheffing, sociale zekerheid en arbeidsmigratie. Deze totaaloplossing omvat een complet pakket aan dienstverlening waaronder immigratie, relocation, belastingen en sociale verzekeringen, alsmede salarisadministraties en diverse aanverwante juridische diensten.

Concurrerende tarieven, persoonlijke klantbenadering en een hoog serviceniveau zijn de belangrijkste succesfactoren van de organisatie. De lijnen zijn kort, intern maar ook met de klanten, waardoor Exterus vrijwel altijd snel kan schakelen. De cultuur is te omschrijven als persoonlijk, informeel en professioneel met voldoende ruimte voor eigen initiatieven.

Positie

Bij Exterus is een positie vacant gekomen voor een ambitieuze Adviseur voor de internationale fiscale praktijk. De klantenportefeuille bestaat uit klanten met medewerkers die over de hele wereld werken, voor langere of voor kortere periode. Dit kan leiden tot belasting- en/of sociale verzekeringsplicht in diverse landen en daaruit voortvloeiende verplichtingen. Als belastingadviseur ben je verantwoordelijk voor alle fiscale werkzaamheden rondom grensoverschrijdende arbeid en vraagstukken op het gebied van sociale verzekeringen en denk je mee met de klanten om risico’s te vermijden en kansen te benutten. Je taken en werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Het begeleiden van internationale cliënten en hun (buitenlandse) werknemers op alle fronten, en het adviseren bij grensoverschrijdend werken;
  • Het optimaliseren van de fiscale positie van de klant;
  • Je adviseert over internationale sociale zekerheidspositie;
  • Je adviseert over de 30%-regeling en het aanvragen, indienen en afhandelen daarvan;
  • Je onderhoudt contact met de klant, werknemers en de belastingdienst voor de uitvoering en draagt zorg voor een goede dossiervorming;
  • Je draagt bij aan de groei en ontwikkeling van de praktijk door te bouwen aan een relevant netwerk, up to date kennis en het signaleren van adviesmogelijkheden bij klanten;
  • Je werkt altijd nauw samen met andere collega’s en bedient een uiteenlopende kring van klanten. 

Kandidaat

De ideale kandidaat beschikt over een afgeronde fiscale Master opleiding en minimaal 5 jaren relevante werkervaring. Je hebt ervaring in het internationale fiscale vak, met een sterke focus op de expat-fiscaliteit. Je bent ambitieus, inhoudelijk gedreven, nauwkeurig en resultaatgericht. Je beschikt over een dienstverlenende instelling en hebt plezier in je werk. Je hebt een goede hands-on mentaliteit en staat stevig in je schoenen. Tevens ben je een teamspeler, klantgericht en heb je een proactieve houding en weet je collega’s (vaktechnisch) uit te dagen en te stimuleren. Verder beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Nederlands als Engels.

Contact

Wil jij werken bij een dynamisch kantoor dat je de kansen biedt jezelf verder te ontwikkelen en nauw samen te werken met andere vakspecialisten, (buitenlandse) adviseurs en, belangrijker nog, met jouw ‘eigen’ klanten neem dan contact op met Anneke Stoeken (anneke.stoeken@theresource.nl/ 0634098832) of Rogier Ploeger (rogier.ploeger@theresource.nl /0618841557).